Via welke weg kunt u een goede tablet voor senioren vinden?

Ieder jaar organiseren we met onze familie een feest rondom de verjaardag van mijn opa. Opa is sinds 2 jaar helaas weduwe geworden. Veel familieleden wonen veraf en dit maakt dat wij elkaar als familie niet vaak zien. Zeker de combinatie van deze afstand en het feit dat we lange tijd in de lockdown hebben gezeten, maakt dat we elkaar weinig zien. En dan in het speciaal opa. We hebben voor opa wel kunnen regelen dat hij wekelijks koffie drinkt in het buurthuis met andere wijkbewoners. Opa vindt dit fijn en kan dan zijn verhalen kwijt met anderen. Voor ons als familie is dat ook een geruststelling want er komt niet altijd iemand van ver naar opa toe. Zeker doordeweeks is dat voor ons niet haalbaar. Opa heeft verder al zijn contacten in de buurt en zou ook niet willen verhuizen naar een plaats dichter bij ons. Op deze manier hebben we het te doen met de situatie zoals deze nu is. Omdat we jaarlijks een verjaardagsfeest houden voor opa en we elkaar dan weer zien, was het idee geoppert om een tablet voor opa te kopen. Het idee hierachter is dat deze tablet gebruikt kan worden zodat het voor opa gemakkelijker wordt om eens te bellen met een van zijn kinderen of kleinkinderen. We hebben de koppen bij elkaar gestoken om het hierover te hebben en te kijken of er een tablet voor senioren bestaat die gemakkelijk te bedienen is. Want dat is en blijft met senioren vaak een kwetsbaar gegeven. Voor jonge(re) generaties is het gemakkelijker om te leren hoe een tablet werkt en de jongste generaties zijn zelfs opgegroeid met deze techniek. Voor senioren is het vaak erg moeilijk om de techniek hierachter eigen te maken. Het mooie van techniek is dat er ook techniek wordt aangeboden die werkt voor ouderen. We hebben op het internet gezocht naar tablet voor senioren en kwamen op die manier terecht op de website kwebbel.nl . Op deze website was te zien dat er een speciale tablet voor senioren is ontwikkeld die erg gebruiksvriendelijk is voor senioren. Dit leek ons een prachtig verjaardagscadeau voor opa.

Tablet voor senioren met abonnement

Op de website was meer nuttige informatie te vinden over de inhoud van de tablet die daar aangeboden werd. Zo was te lezen dat de tablet die men verkoopt bij kwebbel.nl voorzien is van een abonnement. Dit abonnement zorgt er voor dat opa op eenvoudige manier kan videobellen met ons. Het abonnement heeft een maandelijkse prijs maar dit leek ons het dubbel en dwars waard. Het alternatief is dat niemand gemakkelijk in contact komt met opa, of dat het altijd van onze kant moet komen omdat opa zijn smartphone niet begrijpt. We hebben een bestelling geplaatst op kwebbel.nl en ontvingen de tablet voor senioren binnen een week. We hebben de tablet voor senioren voorzichtig uit de verpakking gehaald zodat we deze nog konden instellen voor gebruik. Dit was erg gemakkelijk gemaakt en we hadden de tablet binnen handomdraai ingesteld. Op de verjaardag van opa hebben we de tablet voor senioren gegeven en opa was gematigd enthousiast. Toen opa het een week later ging testen begon het enthousiasme en besefte opa dat dit ontzettend handig en leuk was om te gebruiken.

Waar kunt u meer lezen?

Bent u ook benieuwd wat voor mogelijkheden er zijn voor uzelf of uw (groot)ouder(s)? Kijk dan eens:

  • Naar deze website
  • Naar de mogelijkheden die een tablet voor senioren voor u heeft
  • Of het een leuk idee is om een tablet cadeau te geven aan iemand die deze kan gebruiken.

Wij hebben sinds de aankoop van een tablet voor senioren ontzettend veel belcontact met opa en gunnen dit iedere opa of oma die er alleen voor staat.

Lees meer…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *