Thuis muziek luisteren: welk audiosysteem?

Luister jij het liefste de hele dag muziek? Dan is het misschien leuk om eens een goed audiosysteem te kopen. Welk systeem het meest geschikt is is echter voor iedereen verschillend; dit hangt vooral af van je persoonlijke wensen en eisen. Kies je voor stereo of surround geluid en ga je misschien ook voor een receiver of een versterker? En wat moet je dan kiezen? Hieronder vind je wat verschillende opties, zodat je keus wellicht wat makkelijker wordt.

Een home cinema set

Met een home cinema set hoef je nooit meer naar de bioscoop. Het geluid van de televisie wordt zo opeens wel héél echt. Deze set geeft een surround effect, waardoor het lijkt alsof je letterlijk midden in de film zit. Je wordt omringd door het geluid; zo’n set bestaat namelijk uit meerdere speakers en een subwoofer die je verspreid over de ruimte kunt plaatsen.

Een soundbar

Wil je graag een soundbar? Een soundbar is een compact systeem die je bij je tv kunt plaatsen. Het neemt weinig ruimte in beslag, waardoor het ook in een wat kleinere woonkamer vaak prima past. De soundbar is voorzien van een versterker en je kunt eventueel ook een subwoofer toevoegen.

Receiver of versterker, wat kies je? 

Twijfel je tussen een receiver of versterker, maar weet je niet zo goed wat het inhoudt en/of wat het verschil tussen de twee is? Receivers en versterkers verschillen wel degelijk van elkaar. Met een receiver kun je namelijk ook videosignalen versturen en met een versterker niet. Koop je een versterker, dan kun je daar alleen audio apparaten op aansluiten.

Tip: neem een kijkje op thenextshop.nl om te zien wat er allemaal mogelijk is als het aankomt op geluidsapparatuur! De keuze is reuze, dus het is goed om je er van tevoren eens goed in te verdiepen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *