Hoe weet je welke wasdroger de beste is?

Wasmachines bestaan al tientallen jaren, maar wasdrogers daarentegen een stuk korter. Een wasdroger is eigenlijk wel een luxe, want praktisch gezien zijn er ook andere manieren om je was te laten drogen. Je kan je was over een droogrek goed uithangen en als je hem buiten neerzet als het zonnetje schijnt is het zo droog. In dit artikel lees je wat meer informatie over de wasdroger soorten, zodat wanneer jij een wasdroger gaat aanschaffen de beste wasdroger kan kopen. 

De verschillende soorten wasdrogers

Je hebt wel allerlei verschillende soorten merken en modellen van wasdrogers, maar types zijn het er maar twee. Zo heb je de warmtepompdroger en de condenspomp. Als je op zoek bent naar een energiezuinige wasdroger dan is de warmtepompdroger wel iets voor jou. De warmtepompdroger hergebruikt namelijk de warme lucht die vrijkomt en blijft die opnieuw in de trommel blazen door een slim trucje. Door dit trucje verbruik je niet alleen minder, maar droogt je kleding ook sneller. Een condensdroger daarentegen blaast de warme lucht vanuit de trommel naar buiten, tevens wordt de lucht verhit door een elektrisch verwarmingselement. Duurder in aanschaf is de warmtepompdroger wel, maar hij is ook energiezuiniger! Beiden drogers hebben geen luchtafvoerslang nodig, maar komen met een waterreservoir of een waterafvoerslang. Wanneer de waterafvoerslang is aangesloten leidt de wasmachine zelf het water weg. Heb je een waterreservoir dan moet je na elke keer dat je de droger gebruikt hebt het reservoir legen. 

De merken wasdrogers

Net zoals de wasmachine merken zijn er ook wasdroger merken, praktisch hebben beiden apparatuur dezelfde soort merken, zoals Miele, Samsung, Siemens etc. Via https://debeste.com/ kan je het gehele aanbod aan wasdrogers zien. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *