Adverteren via YouTube advertenties

YouTube wordt elke maand gebruikt door ruim 1,5 miljoen gebruikers wereldwijd. Om veel consumenten te kunnen bereiken kan YouTube adverteren een goede optie zijn. In de voorgaande jaren is het aantal YouTube advertenties zelfs verdubbeld. Door te kiezen voor YouTube adverteren zal jouw advertentie afgespeeld worden voor YouTube video’s, of tijdens de video. Daarnaast kan jouw advertentie ook verschijnen naast de video’s.

De geschiedenis van YouTube
YouTube is niet altijd zo populair geweest als nu. De site is ontworpen door drie medewerkers van PayPal in februari 2005. Het bedrijf is begonnen in een garage in California. De site is ontstaan vanuit het feit dat er geen sites waren waar video’s geüpload konden worden. De populariteit van YouTube is snel gestegen. In december 2005 werd de site al 8 miljoen keer per dag bekeken. In 2006 stond de site al in de top 10 van de meest bezochte websites. In 2006 is YouTube overgenomen door Google voor een bedrag van 1,65 miljard dollar. Tegenwoordig heeft de site ruim 1,8 miljoen gebruikers per maand. Daarnaast blijft de site groeien. In 2007 is YouTube begonnen met YouTube Mobile waardoor de site bekeken kon worden op telefoons. In 2009 werd het mogelijk om 3D video’s te uploaden en te bekijken. Vanaf 2010 is het mogelijk om live streams te uploaden op YouTube. Omdat YouTube zo populair is en enorm groeit is het een goed idee om te adverteren via YouTube.

YouTube wereldwijd

Tegenwoordig kent iedereen YouTube. YouTube wordt gebruikt door alle leeftijdsgroepen, van kinderen tot aan ouderen. Naast de grote populariteit is er steeds vaker kritiek rondom YouTube. In Brazilië, China, Pakistan, Iran, Turkije, en Turkmenistan is YouTube meerderen keren geblokkeerd geweest. Verder zijn er vaak auteurs schendingen omdat niet alle gebruikers zich aan de wetgeving houden bij het uploaden van video’s. Er is zelfs een rechtszaak geweest rondom YouTube wegens het schenden van het privacy beleid. Hierbij moesten Google en YouTube 170 miljoen dollar betalen als boete.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *